-
RestoLa cuisine de Phung
-
RestoDe gezellige tafels van Maxime Renard
-
RestoÔ bocal verre
-
RestoDe gezellige tafels van Maxime Renard
-
FoodtruckUkawa
-
FoodtruckMaoma Gelati
-
FoodtruckMabelita Pizza
-
FoodtruckSaveurs & Traditions
-
FoodtruckÔ bocal verre
-
FoodtruckCollectif Gimini
-
FoodtruckPasta Bla-bla
La cuisine de Phung
La cuisine de Phung
5 en 6/08 • 12u - 14u30
Phungs Keuken biedt ambachtelijke Vietnamese gerechten die versheid en authenticiteit combineren en die je smaakpapillen mee op reis nemen naar Azië. Phungs Keukens is een lokale speler in Marchin die het hele jaar door een cateringservice aanbiedt. Er zijn producten van lokale partners bij: kippen van de boerderij van Charlier in Solières en groenten van Jardin d'Antan (De tuin van Antan) in de vallei van de Hoyoux.
Menu :
Voorgerechten :
- Assortiment : nem, dumplings, ravioli, loempia met kip - 6€
- Assortiment : nem, dumplings, ravioli, loempia met tofu - 6€
Hoofdgerechten :
- Kip curry met noedels of rijst - 14€
- Gewokte groenten met tofu, noedels of rijst - 14€
Plaats :
Au bistro – Grand Marchin
Place de Grand Marchin, 3
4570 Marchin
Reservatie :
jean-sam@live.be
+32 476 51 10 69
Website :
facebook.com/LaCuisineDePhung/
De gezellige tafels van Maxime Renard
12, 13, 14 en 15/08 • 12u - 14u30
Maxime verwelkomt je voor een gezellige maaltijd met kwaliteitsgerechten, bereid volgens de Slow Food-filosofie. Ze kiezen streekproducten bij producenten die met zorg omgaan met de aarde en hun dieren. Bij de bereiding van de gerechten draagt men het beperken van afval en de impact op het milieu hoog in het vaandel.
Menu :
Voorgerechten :
- Humus met peulvruchten, knapperige groenten, met Badjawe azijn en koolzaadolie, zuurdesembrood - 7€
- Speltrisotto met seizoengroenten - 7€
Hoofdgerechten :
– Gehaktballetjes met verse kruiden, kleurrijke halfgedroogde tomaten, gegrilde aardappelen - 13€
– Smeltende linzen, kleurrijke halfgedroogde tomaten, zomergroenten, gerookt wentelteefje - 11€
Plaats :
Au bistro – Grand Marchin
Place de Grand Marchin, 3
4570 Marchin
Reservatie :
reservation@maxime-cuisinier.be
Website :
maxime-cuisinier.be/fr
Ô bocal verre
19 en 20/08 • 12u - 14u30 • lunch
Gelegen in het hartje van het dorp Ocquier, biedt traiteur-kruidenier-restaurant Ô bocal verre streekgerechten aan. Marie, Aline en Antoine richten zich op gezonde, verse, biologische en verantwoorde voeding en presenteren u een heerlijke, smakelijke keuken!
Voorgerecht + hoofdgerecht: 21€ (of hoofdgerecht €14)
Twee diensten gepland : 12-13u en 13u30-14u30
Reserveren verplicht
Menu :
Voorgerechten :
- Rivierkreeftravioli, verse kruiden en limoen
- Auberginerolletjes, ricotta en chimichurri (veg)
Hoofdgerechten :
- Tajine van kip, citroen en olijven - 14€
- Tian van zuiderse groenten, geitenkaas, honing en rozemarijn - 14€
Plaats :
Au bistro – Grand Marchin
Place de Grand Marchin, 3
4570 Marchin
Reserveren verplicht :
secretariat@oyou.be
Website :
facebook.com/obocalverre/
De gezellige tafels van Maxime Renard
26 en 27/08 • 12u - 14u30
Maxime verwelkomt je voor een gezellige maaltijd met kwaliteitsgerechten, bereid volgens de Slow Food-filosofie. Ze kiezen streekproducten bij producenten die met zorg omgaan met de aarde en hun dieren. Bij de bereiding van de gerechten draagt men het beperken van afval en de impact op het milieu hoog in het vaandel.
Menu :
Voorgerechten :
– Rauwe soep (of warme, afhankelijk van het weer), zomergroenten, verse kruidenkaas - 7€
– Américain van zoete aardappel, knapperige groenten en zuurdesembrood - 7€
Hoofdgerechten :
– Chili con carne, spelt en seizoensgroenten - 13€
– Koude pastasalade van de gezusters Goffard, groenten met verschillende texturen, wilde pesto - 11€
Plaats :
Au bistro – Grand Marchin
Place de Grand Marchin, 3
4570 Marchin
Reservatie :
reservation@maxime-cuisinier.be
Website :
maxime-cuisinier.be/fr
Ukawa
5, 6, 12, 13, 14, 15, 19, 20, 26, 27/08 • 12u - 18u
Bij foodtruck Ukawa vind je zelfgemaakte zoete en hartige pannenkoeken, ter plaatse bereid. De ingrediënten zijn lokaal, biologisch en seizoensgebonden! Voor jong en oud, maar vooral voor lekkerbekken ! Kom genieten bij Eline tijdens de weekends tussen 11u en 18u in Ferme de Barse (Boerderij Barse).
Plaats :
Ferme de Barse
Rue du vieux Barse, 67
4577 Modave
Website :
facebook.com/Ukawacoffee
Maoma Gelati
5, 6, 12, 13, 14, 15, 19, 20, 26, 27/08 • 12u - 18u
Christiane Wymmersch is van Marchin en verkoopt deze zomer weer ijsjes om alle zoetekauwen tevreden te stellen! Tijdens de Biënnale biedt ze elke dag de meest iconische smaken van het ambachtelijke atelier "Glaces Antoinette" uit Strée aan.
Plaats :
Cour intérieure – Grand Marchin
Place de Grand Marchin, 3
4570 Marchin
Website :
facebook.com/maomagelatimarchin/
Mabelita Pizza
12, 13, 14, en 15/08 • 12u - 18u
- tot 22u op 12/08 vanwege het concert
De Mabelita Pizza foodtruck is een echte mobiele pizzeria waarvan de recepten worden bereid met verse, kwaliteitsvolle seizoenproducten. A la carte : zelfgemaakte traditionele pizza’s die voor je neus worden gebakken!
Plaats :
Cour intérieure – Grand Marchin
Place de Grand Marchin, 3
4570 Marchin
Website :
mabelita-pizza.be
Saveurs & Traditions
19 en 20/08 • 12u -15u
Traiteur Saveurs et Traditions uit Nandrin komt naar Grand-Marchin om worstenbrood (of met varkensvlees), rauwkost, saus en gekarameliseerde uien aan te bieden voor €6.
Plaats :
Grand-Marchin
Place de Grand-Marchin, 3
4570 Marchin
Website :
saveurs&traditions
Ô bocal verre
19/08 • 17u30 - 22u • ‘s avonds
Ter gelegenheid van het concert van Chevalier Surprise op 19 augustus biedt Ô bocal verre een on-the-go optie. Gelegen in het hartje van het dorp Ocquier, biedt traiteur-kruidenier-restaurant Ô bocal verre een lokale, biologische en verantwoorde keuken met streekproducten.
- Durum kefta met yoghurt-muntsaus en groentjes (falafelversie voor vegetariërs)
- Gebakken noedels met kip en groenten (Veggie optie mogelijk)
- Burger met huisgemaakte giantsaus (Veggie optie mogelijk)
Website :
facebook.com/obocalverre/
Collectif Gimini
26-27/08 • vanaf 12 uur
Op het menu: homemade burgers. Lokaal (max 30km), seizoensgebonden, rechtstreeks van bij de producent. Knapperig broodje, smakelijk vlees, verse groenten en huisgemaakte sauzen... We beloven u het beste wat de streek te bieden heeft!
Plaats :
Grand-Marchin
Place de Grand-Marchin, 3
4570 Marchin
Website :
le collectif Gimini
Pasta Bla-bla
27/08 • 14u - 22u
Veel lokaler dan Annick Randolet kan het niet worden. Ze woont op het plein van Grand-Marchin en zal, wat “kleine restauratie” betreft, deze 11de editie van de Biënnale van de Fotografie van de Condroz in schoonheid afsluiten. In samenwerking met la ferme de la Croix in Villers-Le-Bouillet serveert ze verse zelfgemaakte streekproducten ! Ze geeft de voorkeur aan korte circuits, en houdt er aan enkel met kwaliteitsproducten te werken.
Voor het slotevenement van de Biënnale “Op weg naar de toekomst” biedt Annick, uitzonderlijk en voor wie het wil uitproberen, pasta aan op basis van insectenmeel, hennepmeel of biologische oude tarwe geleverd door de Goffard Sisters, sauzen gemaakt met vergeten groenten of meer traditionele sauzen. Een geweldige kans om een lokaal product te proberen dat je misschien wel zal verrassen.
Plaats :
Cour intérieure – Grand Marchin
Place de Grand Marchin, 3
4570 Marchin
Site :
https://www.pastablabla.be