• Gedurende de hele Biënnale van de fotografie zijn twee kleine bars toegankelijk van 10u tot 19u (tot 20u in de "Bistro"):
- in de "Bistro", place de Grand-Marchin, 3 om 4570 Marchin
- in de oude brouwerij van mevrouw Belfroid in 5370 Ossogne
- U kunt ook genieten van een heerlijke maaltijd in de "Bistro".
• De hele dag lang :
- croque-monsieur (alleen op zaterdag) en worstbrood (alleen op zondag)
- stuk taart
- ijs voorgesteld door Ferme Vrancken (Ossogne)
- biologische bier van het vat: la Titine (Brasserie Coopérative Liégeoise)
- Op zaterdagen en vrijdag 16 augustus: een uniek gerecht (10 €/8 €: kind).
Mogelijkheid tot vegetarische maaltijden op reservering.
- Op zondagen en donderdag 15 augustus: restauranthouders of verenigingen bieden een maaltijd aan. Zij presenteren op hun beurt een hoofdgangenmenu dat gebaseerd is op hun verbeelding en dat draait om lokale, seizoensgebonden en bij voorkeur duurzame/biologische producten.
Service van 11:30 tot 15:00 uur en van 18:00 tot 20:00 uur.
Op reservering : 085/41.35.38 - secretariat@centreculturelmarchin.be
Zaterdag 3 augustus
Schotel: Gevulde paprika's, quinoa met spinazie
Zondag 4 augustus
PIC NIC (Havelange)
Voorgerecht: Tomatencarpaccio, geitenkaas en gerookte hamblokjes
Schotel: Luikse gehaktballetjes
15€
Gelegen niet ver van het centrum van Havelange, biedt het restaurant PIC NIC een eenvoudige, vriendelijke keuken op basis van lokale producten. Marlène en Cécile heten u welkom op donderdag (11-18u) en vrijdag (17-21u) in een zorgvuldig ingerichte omgeving waar, zoals ze trots verklaren, "alles zelfgemaakt is".
facebook.com/PIC-NIC
Zaterdag 10 augustus
Schotel: Worst, kruidige courgettes en parmezaanse kaaspuree
Zondag 11 augustus
CUISINAMAG (Marchin)
Voorgerecht: Quiche met zuiderse groenten
Schotel: Ardense gebraad en bietenrisotto
14 €
Dessert: Chocolade- en frambozenmousse
3 €
"Mijn kleine bedrijfje is een service voor thuis koken, ik zal koken voor klanten op hun familie- of werkevenementen waarvoor ze niet meer tijd in de keuken willen doorbrengen dan met hun gasten. Alles gebeurt thuis, ik neem alleen mijn eigen mankracht en apparatuur mee of de ontbrekende apparatuur voor de restauraties die ik moet doen. Dus het zijn mijn klanten die hun boodschappen doen en ik zal voor de rest zorgen."
facebook.com/MagalyLiakhov12
Donderdag 15 augustus (middag)
LE PAVILLON DU VIEUX CHATEAU (Modave)
Voorgerecht: Variatie rond de tomatenzomer 2019
Schotel: Boerderij gevogelte, venkel en bisque
15€
Met het oog op de Hoyoux als seizoensgebonden barometer is het Pavillon du Vieux Château een culinaire getuige van uw gastronomische avonden. Stéphanie en Benjamin verwelkomen u het hele jaar door in een moderne en warme omgeving. Kom en geniet van de typische omgeving van de regio door te genieten van spontane en seizoensgebonden gerechten, bereid met producten die door het echtpaar zorgvuldig geselecteerd zijn, op het terras aan het water of in het comfort van de eetzaal.
lepavillonduvieuxchateau.be
Donderdag 15 augustus (avond)
Schotel: Kipfilet, partij groenten met spek, schoteltje
Vrijdag 16 augustus
Schotel: Gevulde tomaten, rijst en salade
Zaterdag 17 augustus
Schotel: Bolognese lasagne of zalmspinazie
Zondag 18 augustus
MAGNEUS D'PELOTES (Bas-Oha)
Voorgerecht: Diverse tomaten van Jallet en een kleine lokale bouillon.
Tomaten van Benoit Redant, in 4 vormen: gedroogd, tandsteen, gekookt in hooi en gelei, met een bouillon van kip uit Fastré en fijne selderij uit Huy.
Schotel: Het gerookte gekonfijte Lavoir varken, bloemenfrisheid van courgettes uit mijn tuin.
Lange lendenen, gerookt varkenssap, rauwe courgettes met rauwe raapzaadolie op smaak gebracht met de kruiden uit mijn moestuin.
15€
Dessert: Eerste zomerappels in zuurgraad met condruzische cider
3€
Magneus d'Pelotes, het is een table d'hôtes als geen ander. Een Vriendentafel die hulde wil brengen aan ons mooie Wallonië.
Het concept? Heel eenvoudig! Een unieke tafel vol geschiedenis, een inventieve keuken die geen andere grenzen kent dan onze uitgestrekte Waalse keuken (100% van de verse producten is Waals), een intensief gebruik van de eigen groentetuin, een unieke menukaart die kan worden aangepast aan de beschikbaarheid, die u meeneemt op een reis door inventieve kleine gerechten die door Jehan worden bereid.
De plaats? In Bas-Oha, tussen Haspengouw en Condroz, opent de tafel zich naar onze tuin.
Wanneer? Wanneer? Wanneer? Vanaf dit najaar, 2 weekends per maand, beperkt tot 10 personen.
facebook.com/magneusdpelotes
Zaterdag 24 augustus
Schotel: Parmentier gehakt vlees, salade
Zondag 25 augustus
DEVENIRS (Strée)
Voorgerecht: Salade met Aziatische smaak
Schotel: Groente- en rundvlees gehaktbal met basilicumsaus, gearomatiseerde rijst
15€
Sinds 2016 organiseert het Centre d'Insertion Socio-Professionnelle Devenirs een opleiding voor keuken- en gemeenschapsruimtebedienden (12 maanden). Stagiairs zorgen voor kwaliteitsmaaltijden voor kleuter- en basisscholen. Maaltijden worden gemaakt met lokale producten (kortsluitingen) van biologische en/of duurzame landbouw, afhankelijk van de beschikbaarheid van de producten. Maaltijden worden in Strée voorbereid en in warm overleg in elke school afgeleverd.
devenirsencuisine.be
Geniet van uw maaltijd en welkom op de Biënnale!
Voor alle informatie of reserveringen: 085/41.35.38 - secretariat@centreculturelmarchin.be