Marchin – Ossogne     Du 3 au 25 août 2019
20 expositions ouvertes les week-ends + jeudi 15 et vendredi 16 août, de 10h à 19h
  1. • Gedurende de hele Biënnale van de fotografie zijn twee kleine bars toegankelijk van 10u tot 19u (tot 20u in de "Bistro"):

    - in de "Bistro", place de Grand-Marchin, 3 om 4570 Marchin 
    - in de oude brouwerij van mevrouw Belfroid in 5370 Ossogne
    - U kunt ook genieten van een heerlijke maaltijd in de "Bistro".


  2. Zonder voorbehoud

    • De hele dag lang : 

     

    - croque-monsieur (alleen op zaterdag) en worstbrood (alleen op zondag)
    - stuk taart
    - ijs voorgesteld door Ferme Vrancken (Ossogne)
    - biologische bier van het vat: la Titine (Brasserie Coopérative Liégeoise)


  3. Met voorbehoud

    - Op zaterdagen en vrijdag 16 augustus: een uniek gerecht (10 €/8 €: kind).
    Mogelijkheid tot vegetarische maaltijden op reservering.
    - Op zondagen en donderdag 15 augustus: restauranthouders of verenigingen bieden een maaltijd aan. Zij presenteren op hun beurt een hoofdgangenmenu dat gebaseerd is op hun verbeelding en dat draait om lokale, seizoensgebonden en bij voorkeur duurzame/biologische producten.
    Service van 11:30 tot 15:00 uur en van 18:00 tot 20:00 uur.
    Op reservering : 085/41.35.38 - secretariat@centreculturelmarchin.be

    Zaterdag 3 augustus
    Schotel: Gevulde paprika's, quinoa met spinazie 

    Zondag 4 augustus
    PIC NIC (Havelange)
    Voorgerecht: Tomatencarpaccio, geitenkaas en gerookte hamblokjes
    Schotel: Luikse gehaktballetjes
    15€
    Gelegen niet ver van het centrum van Havelange, biedt het restaurant PIC NIC een eenvoudige, vriendelijke keuken op basis van lokale producten. Marlène en Cécile heten u welkom op donderdag (11-18u) en vrijdag (17-21u) in een zorgvuldig ingerichte omgeving waar, zoals ze trots verklaren, "alles zelfgemaakt is".
    facebook.com/PIC-NIC

    Zaterdag 10 augustus
    Schotel: Worst, kruidige courgettes en parmezaanse kaaspuree

    Zondag 11 augustus
    CUISINAMAG (Marchin)
    Voorgerecht: Quiche met zuiderse groenten
    Schotel: Ardense gebraad en bietenrisotto
    14 €
    Dessert: Chocolade- en frambozenmousse
    3 €
    "Mijn kleine bedrijfje is een service voor thuis koken, ik zal koken voor klanten op hun familie- of werkevenementen waarvoor ze niet meer tijd in de keuken willen doorbrengen dan met hun gasten. Alles gebeurt thuis, ik neem alleen mijn eigen mankracht en apparatuur mee of de ontbrekende apparatuur voor de restauraties die ik moet doen. Dus het zijn mijn klanten die hun boodschappen doen en ik zal voor de rest zorgen."
    facebook.com/MagalyLiakhov12

    Donderdag 15 augustus (middag)
    LE PAVILLON DU VIEUX CHATEAU (Modave)
    Voorgerecht: Variatie rond de tomatenzomer 2019
    Schotel: Boerderij gevogelte, venkel en bisque
    15€

    Met het oog op de Hoyoux als seizoensgebonden barometer is het Pavillon du Vieux Château een culinaire getuige van uw gastronomische avonden. Stéphanie en Benjamin verwelkomen u het hele jaar door in een moderne en warme omgeving. Kom en geniet van de typische omgeving van de regio door te genieten van spontane en seizoensgebonden gerechten, bereid met producten die door het echtpaar zorgvuldig geselecteerd zijn, op het terras aan het water of in het comfort van de eetzaal.
    lepavillonduvieuxchateau.be

    Donderdag 15 augustus (avond)
    Schotel: Kipfilet, partij groenten met spek, schoteltje

    Vrijdag 16 augustus
    Schotel: Gevulde tomaten, rijst en salade

    Zaterdag 17 augustus 
    Schotel: Bolognese lasagne of zalmspinazie

    Zondag 18 augustus 
    MAGNEUS D'PELOTES (Bas-Oha)

    Voorgerecht: Diverse tomaten van Jallet en een kleine lokale bouillon.
    Tomaten van Benoit Redant, in 4 vormen: gedroogd, tandsteen, gekookt in hooi en gelei, met een bouillon van kip uit Fastré en fijne selderij uit Huy.
    Schotel: Het gerookte gekonfijte Lavoir varken, bloemenfrisheid van courgettes uit mijn tuin.
    Lange lendenen, gerookt varkenssap, rauwe courgettes met rauwe raapzaadolie op smaak gebracht met de kruiden uit mijn moestuin.
    15€
    Dessert: Eerste zomerappels in zuurgraad met condruzische cider
    3€
    Magneus d'Pelotes, het is een table d'hôtes als geen ander. Een Vriendentafel die hulde wil brengen aan ons mooie Wallonië.
    Het concept? Heel eenvoudig! Een unieke tafel vol geschiedenis, een inventieve keuken die geen andere grenzen kent dan onze uitgestrekte Waalse keuken (100% van de verse producten is Waals), een intensief gebruik van de eigen groentetuin, een unieke menukaart die kan worden aangepast aan de beschikbaarheid, die u meeneemt op een reis door inventieve kleine gerechten die door Jehan worden bereid.
    De plaats? In Bas-Oha, tussen Haspengouw en Condroz, opent de tafel zich naar onze tuin.
    Wanneer? Wanneer? Wanneer? Vanaf dit najaar, 2 weekends per maand, beperkt tot 10 personen.
    facebook.com/magneusdpelotes

    Zaterdag 24 augustus
    Schotel: Parmentier gehakt vlees, salade

    Zondag 25 augustus
    DEVENIRS (Strée)
    Voorgerecht: Salade met Aziatische smaak
    Schotel: Groente- en rundvlees gehaktbal met basilicumsaus, gearomatiseerde rijst
    15€
    Sinds 2016 organiseert het Centre d'Insertion Socio-Professionnelle Devenirs een opleiding voor keuken- en gemeenschapsruimtebedienden (12 maanden). Stagiairs zorgen voor kwaliteitsmaaltijden voor kleuter- en basisscholen. Maaltijden worden gemaakt met lokale producten (kortsluitingen) van biologische en/of duurzame landbouw, afhankelijk van de beschikbaarheid van de producten. Maaltijden worden in Strée voorbereid en in warm overleg in elke school afgeleverd.
    devenirsencuisine.be

    Geniet van uw maaltijd en welkom op de Biënnale!


  4. Voor alle informatie of reserveringen: 085/41.35.38 - secretariat@centreculturelmarchin.be