Xe BIENNALE DE PHOTOGRAPHIE EN CONDROZ
Marchin, Modave, Clavier — Les week-ends du 31 Juillet au 29 Août 2021

Weekenden in augustus 2021 (vanaf 31 juli)

Van zaterdag 31 juli tot zondag 29 augustus 2021 - een twintigtal tentoonstellingen gedurende 5 weekends, van 10 tot 19 uur. De Biënnale van de Fotografie biedt een artistieke wandeling in de Luikse Condroz door de gemeenten Marchin, Modave en Clavier. Het is gericht op een familiepubliek: tijdens de vorige edities kwamen meer dan 4.000 bezoekers uit heel België en de buurlanden.

De Biënnale heeft als thema : Nouvelles vagues, een titel met vele betekenissen en interpretaties !

Als een ironische en bravoure knipoog naar deze pandemie en naar wat zij het afgelopen jaar met ons heeft gedaan. Maar ook als een belofte van beweging, evolutie en regeneratie. Een heen en weer tussen het verleden en de toekomst, om onszelf voortdurend vooruit te projecteren. Nieuwe golven, ook, die de samenleving doen schudden. Constante verandering, drukte en ideeën vaak in een storm. Het klimaat warmt op, het niveau stijgt. De politiek loopt in het water en de economie loopt onder. Eilanden van verzet, golven van overtolligheden.

De wereld verandert en het maakt golven. Stormen in een glas water? Niet zeker...

Tenslotte, vooral nieuwe golven van warmte om ons verlangen te stillen om samen te komen, om te vieren, om samen enthousiast te zijn. Om uren met elkaar door te brengen en weer met elkaar in contact te komen. Om ons, in het kort, veel meer te geven dan nieuwe golven.

De Biënnale zet de vensters op de horizon wijd open en de wind uit zee!

Een ongekende route!

Het parcours van de Biënnale vertrekt vanuit de thuishaven en verkent het territorium. Er zijn genoeg verrassingen voor jullie in petto! De Biënnale volgt een traject van de RAVel-lijn 126, die het tracé volgt van de oude spoorlijn die Ciney met Huy verbond langs de Hoyoux, en buigt dan af naar het dorp Terwagne. Ze neemt u mee op een reis door een opeenvolging van gevarieerde landschappen, natuurlijke en historische sites, en verbluffende getuigenissen van de economische activiteit van de vallei.

Sinds haar ontstaan heeft de Biënnale ernaar gestreefd zich op verschillende aspecten te concentreren zonder ook maar één ervan te verwaarlozen: kwaliteit en diversiteit van de artistieke voorstellen; onthaal en gezelligheid; openheid naar de buitenwereld en banden met de plaatselijke bevolking; integratie in het landschap en aandacht voor het erfgoed, zowel natuurlijk als bebouwd.

Nouvelles vagues is een parcours van 13 km met veelzijdige en gevarieerde landschappen met drie belangrijke welkomstplaatsen:

 • Onthaal 1: Les Forges (Marchin), Chaussée des Forges 9, 4570 Marchin
  Rond de kerk van Les Forges en de Cercle St Eloi is de parkeerplaats van de voormalige Tôleries Delloye-Matthieu het ideale vertrekpunt voor fietsen. Tenzij anders vermeld, bieden wij geen verhuursysteem aan.
 • Onthaal 2: La Limonaderie (Pont-de-Bonne), rue des Eaux 2, 4577 Modave
  Het centrale punt van deze editie, La Limonaderie, herbergt tentoonstellingen, een loket, een boekhandel en een rustruimte, maar het is ook de plaats waar u picknicks kunt afhalen om mee te nemen of waar u elke zaterdag om 19 uur een concert kunt bijwonen.
 • Onthaal 3 : De Rôpa (Terwagne), rue Darimont 6, 4560 Clavier
  Terwagne, een typisch dorp van het Condrusiaanse platteland, wacht op u met zijn boerderijen, zijn smalle straatjes en zijn bucolische sfeer. Als u deze plaats als vertrekpunt neemt, moet u er rekening mee houden dat de route voornamelijk over een zachte helling naar de vallei van de Hoyoux loopt.
  Afstanden : Les Forges > 7km < La Limonaderie > 6km < Le Rôpa. Pendeldiensten zullen deze drie ontvangstpunten voortdurend met elkaar verbinden.
  Het toegangspasje (5€), verkrijgbaar bij de drie ontvangstpunten, is de hele maand geldig en de bezoeken kunnen over meerdere dagen worden gepland.
  Reserveren is niet nodig.