Xe BIENNALE DE PHOTOGRAPHIE EN CONDROZ
Marchin, Modave, Clavier — Les week-ends du 31 Juillet au 29 Août 2021

De concerten op zaterdagavond

Tijdens de Biënnale van de Fotografie nodigen we u elke zaterdagavond om 19u uit voor een concert in de Limonaderie, in deze idyllische sfeer aan de oevers van de Hoyoux en de Bonne ! Volledig gratis !

31/07 — OLVO (électro)

Nicolas Allard is een Belgisch producer-songwriter en brengt zijn ‘muzikaal gedachtengoed’ onder de naam Olvo. Hij houdt van ‘wiegende melodieën’ en verzamelt exotische klanken. De artiest fusioneert verschillende genres op zijn eigen manier en verkiest niet geformatteerde beats. Ergens tussen hip-hop en electro verkent Olvo hybride oorden en zijn muziek is veel meer dan gewoon electro.

Website

7/08 — FRIDAY FRIDA (a capella)

Negen vrouwenstemmen, talent en fun, dat is de succesformule van Friday Frida ! Van pop tot folk, oud en nieuw materiaal, zowel zachte als feestelijke nummers. Geen instrumenten voor deze artiesten; ze gebruiken enkel hun stem en hun lichaam als percussie.
Van Destiny’s Child tot Gala, met wat typisch Amerikaanse folk en enkele koorklassiekers erbij, brengen ze in alle vrijheid hun repertoire zwerend bij vreugde, harmonie en ‘corporitmes’.
Met Fanny Van Hammée, Fanny Vandenbergh, Charlotte Deligne, Linh Nguyen, Sara Lejeune, Pauline Van Ngoc, Manon Duquenne, Clémentine Simar, Alice Belflamme.

Website

14/08 — MANGROVE (soul funk groove)

Mangrove is een mix van muzikanten waarvan de rijke ervaringen en diversiteit bijdragen tot het creëren van een uniek en sterk muzikaal ecosysteem; een convergentiezone van verschillende stijlen en invloeden wat de groep zijn eigenheid geeft.
De composities van toetsenman Mathieu Labay flirten met rock, soul, hip-hop en combineren een ruwe groove met soms wat psychedelische sounds, samen met Alexandre Falcone aan de gitaar, Antoine Michel (Ghinzu) aan de drum en Michov Gillet (Superlux), basgitaar. De fluwelen en warme stem van Gaëtan Streel vermengt zich onvoorstelbaar goed met de flow wolof van de Mauritiaande rapper Waraba. Laat je gaan en shaken maar!

Website

21/08 — CHOOLERS DIVISION (hip hop)

Choolers Division brengt hip hop met electro, geflipt en aanstekelijk met een multi-level aan pakkende en offbeat klanken.
Een soort maffe losgeslagen machine, waaruit een wervelende mengeling aan muziekstijlen komt.
De mysterieuze bewoordingen van Kostia Botkine en Philippe Marien slingeren tussen krachtige klaagzangen en bandeloos geschreeuw. Op het podium is men in ‘overspannings’-modus, geen plaats voor zuinigheid of zelfcensuur.

Website

28/08 — LES HOMMES-BOÎTES (electro chanson pop)

Na « Où poser des yeux » (Waar kijken) (2009) en « La paroi de ton ventre » (Jouw buikwand) (2013) maken ‘les Hommes-Boîtes’ hun comeback met « La copie d’un autre » (Iemands copie) , uitgebracht door het piepjonge en bruisende Brusselse label Gnignignignigni.
Les Hommes-Boîtes bestaat uit Carl Roosens, Emmanuel Coenen en Pascal Matthey. Ze vertellen en zingen over bizarre dierenverhalen, dubbelgangers en obscure kamers en dit op vrolijke beklijvende elektronische muziek, om niet te zeggen ‘pop’.

Website

29/08 — ROCKET SHIP (ska, rocksteady, reggae)

Een kleine last-minute wijziging voor deze laatste zondag: we organiseren een concert op het Biënnale podium, georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Modave in het kader van hun "Jour de fête" evenement!
The Rocket Ship speelt muziek die een synthese is van de belangrijkste stromingen in de Jamaicaanse muziek.
Hun pure ska/reggae composities zijn niettemin getint met soul, jazz, Afrikaanse invloeden en zelfs rock "Oldies" of Arabo-Andalusisch.

Website